Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi

Aydınlı-KOSB Mah. Aromatik Cad No:74 Tuzla / İstanbul

info@ovalieloksal.com

+90 216 583 00 43
+90 532 767 40 55

Yaş ve Toz Boyama İşlemleri

Hizmetlerimiz

MIL STD Standartları

MIL-A-8625 (ELOKSAL)

Normal Eloksal | 10-25 Micron

 

Boyasız

 

Boyasız

 
Sert Eloksal | 25-70 Micron

Boyasız

 

Boyasız

 

MIL-C-5541 veya
MIL DTL-5541(ALODİN)

Hexavalent Krom İçerikli Banyoda | (Ovalı'da Mevcut Olan)
Hexavalent Krom İçeriksiz Banyoda

Korozyona Karşı Azami Koruma, Boyalı veya Boyasız

Düşük Elektrik Direncinin Gerektiği Durumlar İçin Korozyona Karşı Normal Korumalı

İletişim

Adres: Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi Aydınlı-KOSB Mah. Aromatik Cad No:74 Tuzla / İstanbul – TÜRKİYE

Telefon: +90 216 583 00 43
Telefon: +90 532 767 40 55
E-Mail: info@ovalieloksal.com
E-Mail: satis@ovalieloksal.com
E-Mail: kalite@ovalieloksal.com

Yaş ve Toz Boyama
İşlemler ve Bilmeniz Gereken Detaylar

Toz kaplama, kimyasal veya mekanik olarak temizlenmiş, kiri, yağları, eski cilaları ve oksidasyonu gideren bir yüzeye kuru bir polimer kaplamanın uygulanmasıdır. Boyama ise, pigmenti ve bağlayıcıyı katı bir yüzeye püskürtmek için sıvı çözücü kullanır. Kurutma işlemi, yalnızca pigment ve bağlayıcı madde bırakarak çözücünün buharlaşmasıdır.

Toz Boya Nasıl Evrilir?

Toz boyanın, bozulmaya başlamadan önce güneşte sınırlı bir süresi vardır. UV ışığı pigmentleri ağartarak daha az canlı olmalarını sağlar. Solma, parlak ve çok parlak renklerde en hızlı ve en belirgin şekilde gerçekleşir. Normal dayanıklı pudralarda bir yıl sonra farkı görmeye başlayabilirsiniz; süper dayanıklı tozlarda ise bu süre beş yıla kadar uzayabilir.

Toz kaplama yaşlandıkça, aynı zamanda daha kireçli hale gelir. Parça, sanki ince bir tozla kaplıymış gibi pis bir his vermeye başlar. Tebeşirlenme, solmadan ayrıdır, ancak tipik olarak UV’ye maruz kalmanın bir sonucu olarak aynı anda gerçekleşir. Toz kaplamanın tebeşirlenme ve solma hızı, operatörün uygulama becerisinden çok tozun kalitesine bağlıdır. Tebeşirlenme ve solma önlenemez, yalnızca geciktirilebilir ve bu geciktirme daha dayanıklı bir toz kimyası için ekstra maliyet gerektirebilir.

Toz Boya Nasıl Tutunur?

Toz boya kurşun geçirmez değildir. Parçayı ne kadar çok tutarsanız, kaplamayı çizme veya parçalama olasılığınız o kadar artar. Bazı toz kimyaları daha serttir ve bu nedenle diğerlerinden daha dirençlidir, ancak kaplamanın parça üzerinde kalma kabiliyeti, nihai olarak kaplayıcının yüzeyi uygun şekilde hazırlayıp hazırlamadığına bağlıdır.

Parçaları kaplamadan önce patlatmanızı tavsiye ederim. Kaplamalar püskürtülmüş bir yüzeye daha iyi yapışır, yani toz parçacıkları künt kuvvet travmasına bağlı olsa bile orijinal çarpma noktasından sıyrılma olasılığı daha düşüktür. Ön tedavi de bu konuda yardımcı olabilir.

Kötü görünmenin yanı sıra, talaşlar ve çizikler korozyonun yerleşmesine neden olur. Hiçbir şey kaplamanızı bundan daha hızlı bozamaz. En iyi sonuçlar için, yüzey hazırlığına öncelik veren bir atölye bulun ve kaplandıktan sonra parçayı nazikçe tutun.

Ovalı Yüzey İşlemleri San. Tic. Ltd. Şti.
1970’ten beri piyasada olup, 2016 yılından itibaren sert eloksal kaplama hizmeti sunmaktadır. Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi bölgesinde 1500m²’lik alanda faaliyet gösteren firma, Savunma Sanayi, Makina İmalat, Gıda Sanayi, Havacılık Uzay Sanayi ve Elektrik-Elektronik Sanayi için normal ve sert eloksal, alodin ve enjeksiyon alüminyum eloksal kaplama hizmetleri vermektedir.

İletişim

Adres: Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi Aydınlı-KOSB Mah. Aromatik Cad No:74
Tuzla / İstanbul – TÜRKİYE

Telefon: +90 216 583 00 43
Telefon: +90 532 767 40 55
E-Mail: info@ovalieloksal.com
E-Mail: satis@ovalieloksal.com
E-Mail: kalite@ovalieloksal.com

© 2024 Ovalı Yüzey İşlemleri San. Tic. Ltd. Şti. 

cvtklc