Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi

Aydınlı-KOSB Mah. Aromatik Cad No:74 Tuzla / İstanbul

info@ovalieloksal.com

+90 216 583 00 43
+90 532 767 40 55

Eloksal işleminde iki temel reaksiyon vardır.

Eloksal işleminde iki temel reaksiyon vardır.

Bunlar anot ve katot reaksiyonlarıdır

Anot Reaksiyonu : Anot (Aluminyum) yüzeyinde meydana gelen oksidasyon reaksiyonudur. 2Al (metal) + 3H2O → Al2O3 (oksit kaplama) + 6H2 + 6e Bu proseste aluminyum su ile reaksiyona girerek anodik oksit kaplama oluşturur.

Katot Reaksiyonu: Katot yüzeyinde meydana gelen indirgenme reaksiyonudur. 6H + 6e → 3H2 (gaz) Hidrojen gazı katotda toplanır ve anodizasyon prosesi boyunca baloncuk şeklinde çıkar. Sonuç olarak aluminyum okside olur ve buna anodize denir ve hidrojen gazı katotda toplanır.

Eloksal işlemi anodizasyon tankında gerçekleşmektedir. Eloksal tankında, anot ve katot reaksiyonlarının gerçekleşmesini sağlayan elektrolit adı verilen kimyasal bir çözelti bulunmaktadır. Bu çözeltinin görevi akımın (DA) daha kolay akmasını sağlamaktır.

Akım uygulandığı zaman elektrolit içindeki su parçalanır ve oksijen anotta toplanır. Daha sonra bu oksijen aluminyumla birleşerek yüzeyde aluminyum oksit filmi oluşur.

Elektrolit genelde sülfirik asit ve az miktarda oxalik asit içerir. Elektrolit içindeki asit yüzeyde oluşan oksit filmi parçalamaya çalışır ve bunun sonucunda aluminyum yüzeyinde porlu bir oksit film oluşur

Eloksal Tabakasının Özellikleri Eloksal tabakasının alüminyuma tutunması, alüminyum ile bütünleşerek oluşmasından dolayı mükemmel sonuç verir.

Eloksal tabakası çok sert (Al2O3=Korundum) ve böylece aşınmaya karşı çok dayanıklı olduğundan, alüminyuma üstün özellikler kazandırır.

Tespit işlemi tamamlanmış bir eloksal tabakası çeşitli asit ve diğer kimyasallara karşı dayanıklı olduğundan, birçok ortamda alüminyumu korozyona karşı korur. Eloksal tabakasının şeffaf yapısı, alüminyumun metalik görünümünü ortaya çıkarır, ve bu özellik sayesinde alüminyum yüzeyine parlak veya mat görünüm verecek çeşitli mekanik veya kimyasal işlemler uygulanabilir.

Ovalı Yüzey İşlemleri San. Tic. Ltd. Şti.
1970’ten beri piyasada olup, 2016 yılından itibaren sert eloksal kaplama hizmeti sunmaktadır. Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi bölgesinde 1500m²’lik alanda faaliyet gösteren firma, Savunma Sanayi, Makina İmalat, Gıda Sanayi, Havacılık Uzay Sanayi ve Elektrik-Elektronik Sanayi için normal ve sert eloksal, alodin ve enjeksiyon alüminyum eloksal kaplama hizmetleri vermektedir.

İletişim

Adres: Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi Aydınlı-KOSB Mah. Aromatik Cad No:74
Tuzla / İstanbul – TÜRKİYE

Telefon: +90 216 583 00 43
Telefon: +90 532 767 40 55
E-Mail: info@ovalieloksal.com
E-Mail: satis@ovalieloksal.com
E-Mail: kalite@ovalieloksal.com

© 2024 Ovalı Yüzey İşlemleri San. Tic. Ltd. Şti. 

cvtklc